Wednesday, September 8, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 10:19 AM

Assalamualaikum..

Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin..dari saya dan keluarga..

Sedihnya..tahun ni la pertama kali saya tak dapat sambut raya pertama dengan mak dan adik-adik..almaklum la bila dah berkahwin ni..kena la gilir dengan keluarga mertua..baru tau macam mana perasaan orang yang berkahwin dan nak sambut raya pertama dengan keluarga masing-masing..rase cam nak jerit je cakapppp..

Sunday, September 5, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 10:55 AM
Alamak macam mane ni, baru malam tadi perasan dlm almari dah belambak baju warna pink, purple, hijau, hitam...macam tak ade warna lain dalam dunia ni..macam mane la mata aku ni boleh asyik nampak warna-warna tu je yang cantik..sampaikan baju pregnant + bju raya yang baru beli semalam pun warna pink dengan hijau lagi..

Nekad nekaddd...lain kali tak nak dah beli warna-warna yang sama, tapi macam mane...warna-warna tu semua pada aku nampak cam sweet je..Aduhhh...nyesalnye semalam tak beli warna lain...

Tuesday, August 31, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 1:03 PM




Berita baik untuk suri rumah yang tiada masa untuk pergi bersenam, dan berita buruk untuk yang malas bersenam dan yang malas mengemas rumah, jika anda ingin memiliki tubuh yang sihat, anda perlu sedikit kotor. Sekarang saya ingin bercakap tentang beberapa aktiviti membersihkan rumah dan kebaikannya.
Posted by Norhalizayana Sazali On 9:21 AM



Jika anda ingin kelihatan lebih muda, kulit kelihatan lebih cantik, tanpa melakukan pembedahan dan segala macam cara moden yang menyakitkan ialah dengan cara pengambilan makanan yang betul. Makanan yang dapat membantu melakukan segalanya dari segi kelajuan pengelupasan dan untuk melindungi kulit dari kerosakan UV yang menyebabkan bintik-bintik coklat/hitam dan kedutan. Di sini, di sini saya senaraikan 7 makanan seharian yang boleh membuatkan anda cantik.

Friday, May 7, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 10:59 PM

Sifat dalaman seseorang tidak akan tertonjol semasa awal perkenalan, adakah anda tahu bahawa cara jalan juga serba sedikit menunjukkan ciri-ciri diri seseorang, bunyi seperti tidak penting tetapi sebenarnya sangat perlu diperhatikan, apa kata anda cuba tengok dibawah ini adakah ianya ada yang sama dengan anda?
Posted by Norhalizayana Sazali On 4:36 PM



The “Weeave-Your-Web” Challenge 

Ada contest baru yang menyediakan banyak menarik seperti yang anda lihat di atas...peraturannya juga sangat mudah JOIN

Wednesday, May 5, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 5:29 PM




Semua orang mahukan duit, kalau boleh tidak perlu mengeluarkan modal lebih baik, saya ingin kongsikan beberapa link yang anda boleh gunakan sebagai sumber pendapatan sampingan sambil melayari internet.

Posted by Norhalizayana Sazali On 12:32 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...saya tak nak cakap panjang lebar hari ni..cuba korang tengok gambar kat bawah..kalau baik hati tolong klik ok..pastu nanti akan keluar page baru..korang cuma perlu klik SUPPORT THIS CAMPAIGN..mudahkan...kepada yang rajin tu saya ucapkan terima kasih la sangat..dan sesiapa yang nak pas percuma boleh klik iklan bawah sekali.

Friday, April 30, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 5:17 PM
Menghangatkan lagi hubungan kamu dengan menambah makanan ini ke dalam menu seharian.


foods that put you in the mood

Sejak dahulu lagi makanan telah dikaitkan dengan kesihatan yang baik serta dapat mengawal mood seseorang. Jika kamu masih tercari-cari makanan apa yang sesuai untuk memantapkan lagi hubungan dan dalam masa yang sama meningkatkan tahap keseluruhan kesihatan. Berikut adalah senarai dan sedikit penerangannya.
Posted by Norhalizayana Sazali On 2:34 PM
 


Entri kali ni tak nak serius sangat...
Betul...tajuk kat atas tu tak tipu...seramnya...dari mana nak mula pun tak tau...takutttttt...
saya dengan husband kena kejar...macam-macam rupa ada...dah la orang mati boleh hidup balik...macam dalam movie pun ade...kenapa la dapat pengalaman ngeri ni...bahaya betul...boleh plak kereta rosak...dah la orang kelam kabut nak selamatkan diri...terpaksa la kite orang curi motor sape tah tersadai je kat tepi jalan...

Thursday, April 29, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 9:32 PM


 Apa yang harus dilakukan? Jika si dia  menunjukkan salah satu daripada enam tanda-tanda di bawah, cuba berbincang dengannya tentang perkara tersebut. Katakan kepadanya hal-hal yang anda rasakan berbeza dari dulu, dan anda ingin tahu apa yang terjadi. "Jika dia memberitahu anda semuanya baik-baik saja", jangan pula mudah percaya 100%, kerana belum tentu ianya benar, "Jangan pula hanya menutup mata pada hubungan anda", kerana hal-hal buruk ini akan semakin buruk, cuba berbuat sesuatu tentang hal tersebut, Jika dia tidak curang, semua tanda di bawah adalah isyarat bahawa mungkin dia akan melakukannya.

Tuesday, April 27, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 10:17 PM


Di awal percintaan segalanya manis bak madu asli, bahkan mungkin lebih manis daripada itu, pijak semut tak mati, itulah yang selalu terjadi dalam proses awal bercinta, segala perangai buruk dikunci rapat. Dalam tidak sedar, lama-kelamaan si bunga baru tahu madu yang disangka asli itu sebenarnya bukan yang asli, Apa yang saya maksudkan dengan perkataan madu-madu ini ialah, kebanyakkan pasangan bercinta ini selalunya tidak akan nampak sikap sebenar dan masih tidak mahu menunjukkan sikap sebenar diri masing-masing, si bunga pula terlalu dikaburi perasaan cinta, akibatnya...diri sendiri yang merana.
Posted by Norhalizayana Sazali On 2:10 PM


Setelah menjenguk-jenguk kesemua blog bersama Oppa(En. Suami) sebagai juri, katanya naik pening kepala tengok banyak sangat dia kena baca, kerja saya hanya duduk tepi dan mengekek ketawa sahaja melihat gelagatnya yang jarang dapat dilihat, maka dengan ini diumumkan pemenangnya ialah :-

Wednesday, April 21, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 11:43 AM

Assalamualaikum...
ni adalah Kontest Pertama yang aku anjurkan sempena harijadi serentak emak(27/3),adik(28/3) dengan suami(29/3). Penyertaan terbuka kepada semua blogger...hadiah menarik menanti anda.

Wednesday, April 14, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 3:58 PM

~KETERANGAN PROJEK~

Projek ini terbuka untuk SESIAPA SAHAJA (semua peringkat usia .. isteri, suami, ibu, ayah, anak-anak, kakak, bibi, pakcik, makcik, sepupu...boleh ajak mereka semua untuk menyertai projek ini!) yang penting mereka meminati JOONGBO!rolleyes.gif

Tuesday, April 13, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 7:21 AM

 Assalamualaikum...Perasaan dah membuak-buak, rindunya kat budak sorang ni, pagi-pagi macam ni tak ada kerja lain, siap kemas rumah, sarapan, tibalah masanya ulang-ulang semua video dia sambil layan internet...tak pernah bosan, rasa dah tak boleh tahan, bila la nak balik kampung lagi, dia la jantung hati, intan payung, adik kesayangan, nasib baik ada selonggong koleksi video budak mia ni, boleh juga la jadi pengubat rindu, korang pun dijemput tengok kelincahan mia.

Saturday, April 10, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 11:22 PM


Assalamualaikum, info kesihatan dari saya hari ini adalah "berdengkur". bunyi macam perkara kecil, tapi sebenarnya macam-macam hal boleh berlaku dengan berdengkur. Berdasarkan pengalaman saya semasa menaiki bas dengan orang berdengkur ini,

Wednesday, April 7, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 12:09 AM
KUALA LUMPUR: Teguran seorang wanita kepada jiranya supaya tidak menjemur kasut di atas  ayat Kursi membawa padah apabila diserang suami wanita terbabit yang 'naik minyak' di Kampung Cheras Baru.
   Difahamkan lelaki terbabit bertindak agresif apabila mneggunakan topi keledar, batang mop dan tukul sebagai senjata memukul mangsa, sebelum kejadian itu dileraikan penduduk setempat.

Tuesday, April 6, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 12:38 AM
Sape budak ni???



memperkenalkan...adik kesayangan yg manja, gedik, mengada2, mintak puji...hehehe...sedap je aku cakap...padahal adik sendiri...gurau je tu...sape tak tau lagu kat atas tu mmg ketinggalan sikit la...sikit je...kite org satu family gila korea, budak kecik ni plak name dia

Sunday, April 4, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 4:33 PM

About The Photo Challenge

The objective of this photo challenge is to promote Malaysia as a choice tourism destination, well known for its friendly, warm and hospitable people, and a land of many smiles.

Sunday, March 28, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 1:36 AM
Assalamualaikum...pagi2 buta ni(buta ke?hehe..)klik2 blog org...trjumpe la pula pasal buat duit dengan Sponsor Tweets...tak tau la macam mane benda ni berfungsi....baru nak belajar ni pun aku follow under DenaiHati.com ni pun aku copy je dr beliau, sbb kalau nak harapkan aku yg explain...hancur la...

Saturday, March 27, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 11:35 PM
Assalamualaikum...terlebih dulu aku nak minta maaf pada sape2 yg terasa...tapi ape yg aku cakap ni cuma ape yg aku fikir dan mungkin org lain pun fikir yg sama...Hari ni aku balik Tawau, dalam KTM nak ke KL central tadi aku tengok macam2 jenis gelagat org, nak bagi bukti gambar tak perlu lah kot sebab nanti akan memalukan pihak2 yg berkenaan...lain pula jadinya...so aku sekadar berceritalah je la...
Posted by Norhalizayana Sazali On 9:09 AM
[SPREAD, COPY AND PASTE VERSION]

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat yang bukan islam.

Pagi-pagi lagi aku dah jenguk2 ape yg ade kat GB, kat ruangan blogger we Care tergerak hati nak tengok entri dari ‘Fitrihadi.com‘ … aku paling tak boleh

Saturday, March 13, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 12:34 AM

Assalamualaikum...sebagai wedding photographer partime, aku mestilah mengimpikan bermacam2 aksesori kamera DSLR, tapi apakan daya...kena beli sikit2 mengikut bajet yang aku ade, walaupun pada photographer lain ianya murah...tapi untuk orang macam

Sunday, March 7, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 5:41 PM

Semakin hari semakin hangat contest ni, hari ni adalah tugasan yang agak menyeronokkan iaitu "Tag Kamiblogger Biggest Contest". Tugasan ini membolehkan blogger saling mengenali dengan lebih rapat.

Haaa...ni la soklan untuk korang(jawab sejujurnya dan simple ok...thanks)

Saturday, March 6, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 1:19 AM
Vote for me


Assalamualaikum and Hai all...
There’s a new mobile operator in town and I just named its new prepaid product! Vote for my prepaid name

Friday, March 5, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 11:22 AM

Wallahhh...Mabelos...kali ni nak join FunkyChic Fashion punye contest, hadiah pun sangat menarik perhatian aku...ape lagi JOM JOIN RAMAI2

SO NI PIC AKU YG JADI MANGSA:
Posted by Norhalizayana Sazali On 12:54 AM
OMG aku telah di tag oleh Bilet, tapi tak ape...lagipun ni adalah pertama kali orang tag aku...so layan je...

Here We Gooo...

1) Adakah anda rasa HOT???

Thursday, March 4, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 1:10 PM
What is adf.ly?

We are a free URL shortening service with a twist...get paid to share your links on the Internet! Just register for an account and start shrinking. You get paid for every person that visits your URLs. Example URL for
Posted by Norhalizayana Sazali On 12:29 AM
Assalamualaikum...tengah2 malam ni tak tau nak buat ape, aku godek2 la ape yg ade dalam laptop kesayangan ni sambil makan buah limau, sekejap je dah habis 3 biji...sedap, manis pulak tu...tinggal lagi 3 ulas yg last rase cam nak makan semua sekali gus(gelojoh betul...hehehe) tapi

Wednesday, March 3, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 6:30 PM
 
Assalamualaikum...Undian untuk You've Got Style Contest dah pun dibuka...
pening...macam mane nak pancing undi, dah la tak ade
Posted by Norhalizayana Sazali On 3:17 PM

Mari Mari Mariiiii............
 Makcik2, Akak2, Adik2 jom shopping di Shopperliciousssss...
" Kenapa kena beli kasut di Shopperlicious kerana cantik, murah dan berkualiti "

Sunday, February 28, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 5:10 PM
 
Dah penat dr pagi tadi aku mngadap laptop je...lepas makan maggi teringat plak adik ade belikan keropok Chipster aritu, saiz besarrrr...punye...hehehe, suke3 sangat2...puas hati aku hari ni dapat makan sorang2,
Posted by Norhalizayana Sazali On 1:23 PM
JANGAN LUPA KOMEN OK...THANKS (^_^)



BIGGEST BIGGEST BIGGEST!!!
contest baru yang akan menguji kita semua sebagai blogger
HADIAH MENARIK menanti anda...
Posted by Norhalizayana Sazali On 9:45 AM
 
 

Nasib baik sempat lagi, kena try ni...mane la tau rezeki  kan...kalau menang...dah jadi hadiah sempena baru kawin ni...muahaha...
tak la menaruh harapan tinggi sangat, sekurang-kurangnye cube nasib je...
so...masih belum terlambat...meh ramai2 memeriahkan contest ni...

Thursday, February 25, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 6:56 PM
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...(^_^)

http://www.catcheye.com.my/?r=4841
CATCHEYE adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia,
apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap

Wednesday, February 24, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 11:32 PM
Boringnye tak tau nak tulis ape...guling2 satu rumah dapat tajuk yg dah lapuk...hehehe...tak kisah la...yang penting ade gak benda aku boleh buat...

Banyak sgt beza time aku zaman budak2 dulu...maksud aku darjah 1 sampai la tingkatan 5, ibarat
Posted by Norhalizayana Sazali On 2:54 PM
Kepada sesiapa yg cuba nak jatuhkan dan hancurkan hidup aku...korang silap...aku tahu siapa diri aku yg sebenarnya...tak perlu nak mengugut atau ape2 je...aku tak peduli...dan kalau berani datang la jumpa...kenapa nak menyorok bila dah buat

Tuesday, February 23, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 5:06 PM
Dari dulu sampai sekarang aku tak pernah lupa apa yang mak pesan...pesanan itu menjadi pegangan aku bila berada jauh dari keluarga dulu. pesanan itu juga yang aku selalu sampaikan pada kawan2 yang pernah kenal dengan aku...tak tau la kalau dorang tak
Posted by Norhalizayana Sazali On 3:17 PM
Kali ni aku nak cerita sikit pengalaman dan pemikiran aku sendiri terhadap perbezaan cara hidup zaman aku kecik2 dulu dengan zaman sekarang. Masalah yang selalu timbul bila harga barang naik...duit belanja sekolah pun naik...anak2 dah tak nak bawa bekal pergi sekolah...kenapa???

Monday, February 22, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 2:17 AM
20 Februari 2010 - Gembira sgt sebab ini adalah harijadiku yg pertama sbg seorang isteri, walaupun abg penat baru balik kerja, terus bawa aku ke Tasik Shah Alam, sambut dengan adikku Sheeda(Edah) dan 3 lagi kawan baik Cherry(Ah Chy), Aimi, Fatin. tiada

Saturday, February 20, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 8:52 AM
Betul ke mimpi mainan tidur...??? Ade org ckp mimpi boleh gak jadi kenyataan, kadang-kadang mimpi memberi alamat atau petanda kepada seseorang tentang sesuatu perkara yang

Wednesday, February 17, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 12:17 PM
Pagi tadi aku temankan Edah dgn Aimi ke hospital, boleh pula abg salah hantar ke Hospital Bahagian Forensik...hehehe...apa yang nak disiasat...lucu...ini semua sebab dia nak cepat ke tempat kerja, rupanya kami kena buat di Klinik Kesihatan Sg. Buloh, pukul 7 pagi lagi

Monday, February 15, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 11:05 PM
Pada aku, bukan mudah untuk memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri, segalanya perlu dijaga, aku masih belajar menyesuaikan diri, tadi abg bawa pergi membeli barang dapur di NSK Selayang, selalunya masa sebelum kahwin, mak yang sibuk pilih bawang/sayur/barang basah/kering dan
Posted by Norhalizayana Sazali On 4:53 PM
Kami bertolak ke Kg. Ajil pada pukul 10.00 pagi, sampai di sana pada pukul 1.00 tengahari. tema yang digunakan oleh mereka ialah hitam dan putih. Mereka sama cantik dan bergaya...aku suka melihat majlis perkahwinan. Malangnya ada sesuatu yang menimpa mereka, aku juga turut
Posted by Norhalizayana Sazali On 3:54 PM
13/2/2010

Aku tidak dapat menulis ke dalam blog selama dua hari kerana coverage broadband terlalu perlahan, pada hari ini aku dengan abg pergi ke Kg. Ajil Terengganu untuk menghadiri

Saturday, February 13, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 8:18 AM
Ahli keluarga amatlah penting dalam kehidupan semua manusia, tanpa mereka siapalah aku. ruangan ini akan sentiasa dikemaskini.

Status : Abah
Nama : Sazali Bin Mansor
Posted by Norhalizayana Sazali On 8:17 AM
Assalamualaikum...

Hari ini aku akan mula menulis apa sahaja yang berlaku sepanjang hidupku bergelar isteri, segala pahit manis akanku luahkan disini. Di dalam dunia ini tiada manusia yang sempurna, aku menulis hanyalah untuk

Sponsor