Sunday, March 28, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 1:36 AM
Assalamualaikum...pagi2 buta ni(buta ke?hehe..)klik2 blog org...trjumpe la pula pasal buat duit dengan Sponsor Tweets...tak tau la macam mane benda ni berfungsi....baru nak belajar ni pun aku follow under DenaiHati.com ni pun aku copy je dr beliau, sbb kalau nak harapkan aku yg explain...hancur la...


1. Syarat utama untuk join mesti mempunyai lebih 100 twitter follower, akaun twitter berusia lebih 60 hari dan mempunyai lebih 100 twitter update.
2. Sebelum Sign Up pastikan ANDA login akaun Twitter. Setelah login akaun Twitter ANDA boleh terus Sign Up dan link kan Sponsored Tweets dengan akaun Twitter.
3. Setelah Sign Up terus klik My Accout dan update informasi supaya akaun Sponsored Tweets boleh menghasilkan Duit secepat mungkin.
a. Ubahkan nilai per tweet mengikut cadangan.
b. Pilih 1 daripada 9 kategori yang bersesuaian dengan ANDA.
c. Yang paling penting pilih KEYWORDS sebanyak boleh kerana iklan yang akan dikirim untuk ANDA retweetkan adalah bergantung kepada pilihan KEYWORDS. Berikut adalah KEYWORDS pilihan : movie, music, forex, medical, automobile, investment, mobile, food, sport, fashion, health, computer, business, travel, marketing, technology (boleh diubah bila-bila masa).
Setelah updatekan detail apa yang perlu hanya tunggu rezeki datang. Apabila ada iklan yang sesuai dengan KEYWORDS maka Sponsored Tweets akan maklumkan untuk ANDA re tweet kepada follower. Ada yang tanya apakah perlu follower yang ramai daripada luar negara. Jawapan YA jika ANDA bersungguh-sungguh untuk Buat Duit dengan Twitter dan TIDAK jika hanya untuk bersosial. Untuk dapat Twitter follower secara percuma klik twitter free
ANDA boleh Buat Duit tambahan dengan Sponsored Tweets dengan mempromosi link affiliate ANDA kepada teman-teman yang berminat. Sponsored Tweets ni lebih kurang Churp Churp cuma kelebihannya lebih International. Jom join @ Sponsored Tweets. Sebenarnya ada banyak lagi peluang Buat Duit dengan Twitter seperti Adf.ly, BeaMagpie dan macam2 lagi. Semuanya daftar percuma. Selamat Mencuba

0 Statement:

Sponsor