Saturday, March 13, 2010

Posted by Norhalizayana Sazali On 12:34 AM

Assalamualaikum...sebagai wedding photographer partime, aku mestilah mengimpikan bermacam2 aksesori kamera DSLR, tapi apakan daya...kena beli sikit2 mengikut bajet yang aku ade, walaupun pada photographer lain ianya murah...tapi untuk orang macam
aku ianya dah mahal...takpe...slow2 aku akan upgrade. Target seterusnya...lens 18-200mm, 3 job dah boleh dapat...tpi still tak boleh sebab aku kena simpan juga sikit...so dalam 6 job la baru aku akan beli...wish me luck ok...ooppsss thanks juga pada husband yang banyak bagi dorongan, walaupun susah...kami akan tempuhi bersama...huhu...terharunye...

2 Statement:

Mr.Chenta said...

wah~~
flash pertama kita gak :D

byk berjasa
hehe

still ada sampai skrang =)

uit?
wat wedding?
knp beli 18-200?

tuk wedding..
biasanya perlu 2 body kamera..

satu body lens 70-200mm
satu body 10-22mm atau 17-40mm =)

sebenarnya
yang terbaik
lens yang perlu ada

10-22mm,70-200mm,17-40mm atau 24-70mm,50 mm dan terakhir,,,dan tak wajib..fish eye =)

baru smart wat wedding =)

tapi kalau tak mampu ada 2 body
18-200 tu kira ok la..just kalau tuk family photo..yang mana keluarga dia ramai..tak muat =)

sbb tu perlu 10-22mm =)

einaz ;D said...

nice blog..;)

Sponsor